Häresalonger  4/12 2010

 

Julbordsshow i Häre Salonger

 

För andra året i följd har jag varit på Julbordsshow i Häre Salonger i Indal. Numera räcker det inte med endast julbordets läckerheter. En bransch är i förvandling och det bjuds mer och mer på underhållning till julbordet. Exempelvis på Casino Cosmopol, på Södra Berget, på Stadshusrestaurangen m.fl. Och självklart har Häreborg tagit till sig de nya strömningarna. En helkväll i 4,5 timmar med ett mycket gott julbord, grattis Travrestaurangen i Bergsåker, och julshow i tre akter för 395:- kronor. Du får en mycket prisvärd kväll för detta facila pris.

 

Lidenstidning hade ett bord

Kvällen börjar omedelbart med första turen till julbordet. Arrangörerna slussar med van hand den fullsatta salongen och köerna är minimala.  När sillen och skinkan inmundigats börjar första akten.

 

 
Älvis  

Till tonerna av brottarhiten ”Viva Las Vegas” bjuder förra årets Elvisar in till kvällens show. Det visar sig i programmet att huvuddelen av kvällens texter är skrivna av regissören Jens Nilsson från Indal. Att han är professionellt verksam märks tidigt och rakt igenom kvällens show. Det är finurliga steg i sketcherna, bra tempo och underfundiga skämt. Sketchen – Skoterklubben – måste ses och framför allt höras. Imitationen av skotermotorerna är en höjdare!

 

 

  Skoteråkarna

Så var det dags för andra turen till julbordet och det småvarma. Det förtjänar att påpekas att i år finns det fullständiga rättigheter via restauratören. Stämningsförhöjningen går inte att ta miste på.

 

Bandet

I andra akten blir programnumren en smula allvarligare. ”Solgården 1” och ”Solgården 2”, ”Du kommer dö” och ”Sjukhuset” är några eftertänksamma inslag. Men ensemblen har hela tiden glimten i ögat och den på scenen placerade fyramannaorkestern är imponerande bra. Bara det faktum att orkestern finns på scenen hela kvällen nära aktörerna skapar en särskild täthet i hela showen.

 

 

Solgården Solgården


Tredje turen till julbordet är inriktad på efterrätt och kaffe. Och mycket uppskattat julgodis!

  
   

I tredje akten får vi åter stifta bekantskap med förra årets bejublade ”Städtant”. I år sjöng hon den mest populära låten av Lady Gaga och det med den äran.  Nu tuffas showen till med nummer som ”Heavens on fire”, ”Helvetet på besök” och slutnumret ”Highway to hell”. Kiss-numret (ja bandet Kiss) är superproffsigt. Den kvinnliga leadsingern får ta åt sig en del av äran. Hela ensemblen har ett självförtroende som imponerar. Lokalrevyers klassiska amatörism är som bortblåst. Det här är ett gäng som älskar att showa! Vilken lycka för Indal!

 

 
  Städtanten

Efter 4,5 timmar mat och show var nog många rätt nöjda, men de som hade ork och energi kunde ta sig en sväng om och placera all julmaten i lämpliga kroppsorgan. Missade Du den 4 december så finns chansen kvar till fredagen den 17  kl. 19.00 och lördagen den 18 december kl. 18.00. Sitt inte hemma och ångra Dig! Ät gott och ha kul i Häre Salonger!

 

Arne Johansson

Järkvissle

  
Halodans  
Kiss Kiss
The Penis song Sjukhuset
Sjukhuset Operation
"Loningarna" Maskarna
Kiss Flygvärdinna

Alla inblandade på scenen efter slutnumret.

Dagbladets rescention  [länk]

 

 

Text: Arne Johansson. Foto: Tore Löfvenius