Fettisdag i Västanå 8/3 2011

 

Funderat flera år på att åka till Västanå och besöka ett evenemang där.

Nu blev det äntligen av och Das Auto åker iväg från Liden genom Järkvissle för att kolla om något är på g. Verkar lugnt.

Träffar Arne Johansson som också är på väg bortöver.

Väl framme vid Bygdegården i Västanå funderar man lite på var alla skall parkera
för det fanns inte många platser, men man kanske promenerar?
Öppnar dörren och kliver in men vad händer? Röken ligger tjock inne i lokalen. Genom att lukta på röken konstaterar man att det bara är stekos. Massor av fläsk och korv till bönorna.
Redan en halvtimme före stipulerat klockslag är det halvfullt i lokalen, en del kända ansikten som Olle Bin Olsson,  Lars-Åke och Annika Svelander var på plats.
Evenemanget denna dag lockade drygt 40 personer och de som anlände sist fick sitta i farstun
Unga herrarna Johansson och Rudin väntar med spänning på lottförsäljerskan Gun Melander som naturligtvis säljer till kvinnor och barn först.
Undrar om Lillian Ulander såg nåt otäckt eller var det bara fotografen? Tre herrar som tålmodigt väntar på att få hugga in på maten.
Kön ringlade ofta lång och många tog påfyllning för gott varé. Även undertecknad fick vara med på ett hörn tillsammans med Pia Nägele
   
Efter huvudrätten blev det kaffe med hembakade semlor, mycket gott! Undertecknad var sedan tvungen att avvika för nästa uppdrag men jag tycker att det var ett utmärkt sätt att spendera 100:- på. Mat 70:-, lotter 30:-. Detta mitt första besök på Bygdegården gav lite mersmak så det lär inte dröja 19 år innan jag kommer nästa gång.
   
PS. Jag vann på lotterna!  
   
   
  Text och foto: Tore Löfvenius